tisdag 30 juni 2009

Relax..

För ett tag sedan fick jag hem QKs Relax-set och jag gillar verkligen de somriga figurerna. Här kommer en LO med ett kort på min mamma och Melker på besök i badhuset. Vad liten han var, och vad fort det har gått. Tiden har bara flygit iväg och nu är han redan 5 år. Tänk om man kunde frysa tiden en stund och verkligen hinna njuta av vilka underbara barn man har innan de flyttar hemifrån =)



Här har jag gjort ett enkelt sommarkort. Till sol har jag använt en gul knapp.



Må så gott!

Kramelikram

söndag 28 juni 2009

Vilken sommarvärme vi fått =)

Jag gillar verkligen den härliga sommarvärmen som har kommit. Synd bara att man inte har semester än på två veckor. Tyvärr har uppdateringen här varit lite sisådär och jag kan inte garantera någon bättring i sommar men jag ska göra mitt bästa för en uppdatering i veckan så håll till godo =)

Här kommer i alla fall veckans fredagsskiss på Scrap-Marts blogg.



Jag valde att växla sidorna så att det passade mina kort bättre. Vi hade den stora turen att få låna en STOR hoppborg till grabbarnas barnkalas och jag kan lova att det blev en succé.




De tre små korten är från när vi blåste upp den och de två större är på grabbarna när de hoppar loss.





Må så gott i den underbara sommaren
Kramelikram Veronica

onsdag 17 juni 2009

Så skönt att läsa....

Världens bästa Malin väntar på sitt tredje mirakel inom den närmaste tiden. Nyfiken som jag är tittar jag in i hennes blogg varje dag för en liten uppdatering om magen/bebisen.
Idag hade hon skrivit om en artikel från Vi föräldrar. Den var så klockren och träffande men SÅ härlig att läsa. Jag försökte kopiera den men det gick visst inte ;-) så titta in i Malins blogg, läs och må lite bättre =)
Livet måste inte vara så himla perfekt för att vara bra och man måste inte ha allt som alla andra har.....

Må så gott och ha en underbar midsommar (om jag inte hinner göra något mer inlägg =)

Kramelikram Veronica

tisdag 16 juni 2009

Mer maskning

Det där med maskning var hur kul som helst och jag har gjort några olika alster. Här kommer en rödgrön röra =) Kortet är på Viggo när han springer i vitsippehagen i våras. Hjärtstämpeln och blomswirlen är från Unity Stamps och du hittar dem hos Scrap-Mart.




Kramelikram Veronica

söndag 14 juni 2009

En fredagsskiss.....

.... som blev lite försenad men här kommer den. Kila in på Scrap-Marts blogg ifall du vill få den publicerad i bloggen =)



Och så här blev min tolkning. Alla die cuts är stansade i dekorgummi för en härlig 3D-effekt.



Kramelikram Veronica

torsdag 11 juni 2009

Stockholm i mitt hjärta.......

....... ja fast utan en viss blå kavaj ;-)

Jag och Martin bodde tre år i Stockholm när jag pluggade till optiker 2000-03. Eller ja, vi bodde i Hagsätra, en söderförort, och frågar man en "riktig" 08a skulle de nog säga att vi bodde väldigt utsocknes.... =)
Vi är båda riktiga lantisar och ärligt talat trodde vi väl inte riktigt att vi skulle trivas i storstaden men det gjorde vi faktiskt. Fast vi bodde ju som sagt var väldigt långt ut från stan men tur var väl det - hade vi haft en mysig lägenhet på söder eller nåt hade vi kanske blivit kvar ;-) Nä, ärligt talat hade nog den risken varit minimal för jag tror det är svårt att hitta lägenheter centralt med en egen verkstad till Martin =)

Men tiden där uppe skapade en kärlek till vår underbart vackra huvudstad och vi gillar att åka dit åtminstonne en gång om året. När vi väl är där måste vi bara ta en tur i Gamla stan - jag älskar att ströva omkring i de vackra gränderna..



Eftersom vi åkte tåg försökte vi oss på en minimal packning vilket resulterade i att jag fick lämna min älskade D90 (kameran) hemma till förmån för min "lilla" kamera. Nu i efterhand ångrar jag det för man blir verkligen bortskämd med en snabb kamera som fast man (jag) är amatör tar ( i mitt tycke ;-) bra bilder och ingen i min familj gillar att posera mer än tre sekunder.

Vi gick även en tur till slottet och där hade de någon form av exercisövning och Melker tyckte det var jättespännande. Fast han blev lite besviken att de aldrig sköt med kanonerna =)





Melker spanar efter kungen.

På lördagen (nationaldagen) började vi dagen på Skansen. Det var lite folk på morgonen och det var skönt, vi kunde se på djuren utan att trängas. Förutom djuren tittade vi (eller mest jag) på de fina små stugorna och vackra trähusen. Tänk att få bo i detta fina hus, fast kankse inte på Skansen ;-)



Björnarna var några av Viggos favoriter. Ungarna var så söta.



Snacka om fika med fin utsikt!



Här har jag lyckats fånga båda grabbarna och det LER, båda två - samtidigt!! Utan att göra någon grimas eller blunda...



Efter Skansen gick vi till Aquaria (vattenmuseum) och tittade en massa fina fiskar. Höjdpunkten var när vi fick se på när de matade hajarna. Melker pratar fortfarande om det.
Vi hälsade även på Nemo och Doris =)



Eftersom det var nationaldagen skulle kungafamiljen komma till Skansen. Vi hade tänkt att åka tillbaka till hotellet och se på tv-sändingen men när vi gick in till stan från Djurgården höll de på att spärra av gatorna. Vi frågade en militärpolis när kungaparet skulle åka förbi och fick svaret att de skulle åka från slottet ungefär en timme senare. Vi passade på att äta lite och sedan ställde vi oss utmed avspärrningarna och väntade. Efter tio minuter kommer det en massa ryttare och sedan två vagnar med först kungen och drottningen och sedan kunga"barnen". Än en gång förbannade jag min sega kamera men lyckades i alla fall få ett mkt suddig kort på kungaparet. Man ser i alla fall att det är dem =)



När de åkte förbi säger Melker:
-Men mamma, det var ju bara en vanlig gammal gubbe! Han hade ju inte ens krona!


När vi sedan frågade barnen vad som var roligast med Stockholmsresan svarade Melker direkt - att vinka åt kungen...och efter en stunds funderande- och att se när de matade hajarna...
Vad säger man, vi har besökt Skansen, Skansen-akvariet, Aquaria, Vasamuseet, Junibacken, Livrustkammaren och Skattkammaren och så var det bästa att vinka åt kungen?? Fast sist vi var i Stockholm var rulltrappan i tunnelbanan det roligaste så vi har avancerat =)

Kramelikram

torsdag 4 juni 2009

Använda masker och distress ink

Jag är inte så snabb att haka på "trender" inom scrapbookingen och vanligtvis när jag har fattat hur något (för mig nytt) fungerar brukar det vara slut och svårt att få tag på. Det samma gäller även kläder och mode - när jag vant mig vid något och börjar tycka det är snyggt är det omodernt =)

Jag har flera gånger sett olika metoder att maska och sedan "måla" med bl.a distress refiller. Jag blev sugen på att prova och här kommer ett av mina resultat. De andra kan jag inte visa riktigt än...

Kramelikram Veronica

Ibland blir man glatt överraskad.... =)

Idag firar jag och gubben 15 år tillsammans, eller ja firar och firar... Det är mest som en helt vanlig torsdag, vi sitter i soffan framför tvn med några smörgåsar =)
Jag är nog gift med Sveriges mest oromantiska karl som är helt ointresserad av att köpa små presenter, ha mysiga middagar med tända ljus och så. Lite tråkigt ibland men han har ju en massa andra bra sidor och jag har lärt mig att köpa mina egna blommor ;-)

Döm om min förvåning när han idag kommer hem med en blomma!!!! Det där med färska blommor i bukett är inte riktigt hans melodi men en fin Hoya på ställning pryder nu sin plats i ena köksfönstret.

I morgon packar vi våra väskor och drar med tåget till vår vackra huvudstad. Vi ska spendera helgen i Stockholm och fira nationaldagen på Skansen. Vi har lite olika förslag på vad vi ska hitta på mer men vi får se vad det blir beroende på väder och barnens humör =)

Det blir ingen fredagsskiss i morgon men Katie har lovat något skoj så titta in på Scrap-Marts blogg, jag har själv ingen aning om vad det är...

Ha en underbar helg och en fantastisk nationaldag!

Kramelikram Veronica

måndag 1 juni 2009

Gladpost =)

Vilken lycka att komma hem från jobbet och hitta ett så här fint kort bland reklamen =)
Tusen tack Annkan/Annike för det fina kortet. Nu väntar jag bara på din blogg ;-)



Kramelikram Veronica
Rapport från ett poolbygge.....

Vilken underbar helg!! Full med härlig sol, god mat och umgänge med familj och vänner. Kan det bli bättre??

Martin kämpade vidare med vår blivande pool, som om vi har tur kanske blir klar till nästa sommar. För er som inte vet kan jag berätta att vi köpte vårt hus som ett halvfärdigt byggprojekt. Jag kan enkelt säga att det bara var ett skal, dvs gjuten bottenplatta, tak, ytterväggar och bärande innerväggar OCH en påbörjad pool...!!

Vi har sedan vi köpte huset 2003 funderat fram och tillbaka hur vi ska göra och alternativen har varit: 1 bygga klart poolen, 2 bila bort poolväggarna, 3 bygga ett trädäck över poolen och kanske bygga en bastu ovanpå någon gång i framtiden.

Som det är nu blir det en pool vad det lider - allt hänger på tid, ork och ffa ekonomin.

Här håller Martin på och förbereder för att gjuta "hörnen" på poolen. Den är lite idiotiskt placerad med hörnet mot hushörnet så det går inte att gå emellan. Därför ska Martin gjuta "av hörnen" så man kan gå där.



Våra små "hjälpredor" som gärna är med pappa och jobbar =)



Det var lite svettigt så tröjan har åkt av =)

Må så gott!
Kramelikram Veronica