måndag 29 december 2008

Min nya bästis..

Ja så kan nog kalla den, min nya Scor-Pal. Jag gör mest LOs men en del kort blir det ju också och då är den helt perfekt.
För er som inte sett en sådan innan kan jag berätta att det är en "plast-platta" med plats för ett 12x12 ark och "spår" med jämna mellanrum vilket gör det jätteenkelt att biga kort och annat. Man lägger bara pappret på plats och drar med plastkniven i önskat spår och så får man en rak och perfekt bigad linje. Superenkelt!!



Det finns även en skärmatta som man kan lägga i scor-palen så man kan använda den som arbetsytan när man inte bigar =)



Må så gott!
Kramelikram Veronica

söndag 28 december 2008

Så var det över.....

Jag kan inte förstå hur snabbt julen är förbi.. Man laddar och pysslar flera veckor och så är det över efter tre hektiska dagar. Men det var tre härliga dagar, speciellt för barnen. Jag måste ha världens snällaste barn med tanke på storleken på deras julklappshögar ;-) Eller hög och hög, Viggo (2½ år) la alla sina julklappar ordentligt efter varandra på rad. Det blev en lång rad kan jag lova....
Hoppas ni hade en lika bra jul som jag =)

Jag har hunnit med en del scrappande men det allra senaste kan jag inte visa upp än. Jag vet inte vad som ska användas på Scrap-Marts blogg men lite "gammalt" kan jag alltid dela med mig av =)

Fast julen är slut tänkte jag visa några juliga alster. Jag varken hann eller orkade det innan jul för hela familjen låg i magindfluensa i två omgångar.
Först ut är ett "toarulls-kort". Idén har jag fått från en tjej på Scrappizforumet. Man klär en tom toarulle som man sedan plattar till och häftar ihop i ena änden. Sedan döljer man häftklamrarna med lite papper och vips har man ett kort/tag-fodral.




I år skippade jag det traditionella julfotot på barnen till årets julkort. Det är stört omöjligt att få dem sitta still, kolla åt kameran OCH le samtidigt. Så i år blev det en stämpel istället. Grabbarna tar "dagis-kort" varje år med dagmammorna så jag skannade in kortet på dem tillsammans och beställde en fotostämpel från Sweetish Sisters. Jag blev jättenöjd med resultatet.




Och så här blev de sista julkorten jag massproducerade 17 december (ja, jag vet att de skulle läggas på lådan senast den 16e...) Snöflingorna har jag skärt ut med min nya Silhouette, de fanns med i årets Holly set. Den lilla pepparkaksbården kommer från Jollysetet och biljetterna har jag gjort efter Mirabylls mall.



Så vill jag avsluta med en lite "varmare" LO. Kortet är taget i somras när vi var på semester i Östergötland. Viggo sitter på stentrappan till det gamla huset vi hyrde tillsammans med våra kompisar. Han satt och "ola" sig - precis som han hade sett mamma göra=) Alfabetet är QK s Dragonfly (4x8) och swirlarna (QK) har jag stansat ut i glittercardstock.







Jag väntar fortfarande på de nya Qks diesen. Som ni kanske vet är de rejält försenade till återförsäljarna. De skulle "släppas" den 16/12 men då hade inte Quickuts själva fått dem. Scrap-Mart hoppades på att få in dem i morgon måndag vilket betyder att det dröjer minst en-två veckor innan jag får dem. Det blir nog lagom tills de släpper januari-diesen skull jag tro.....

Nu behövs det nog lite medling mellan barnen hör jag ;-)

Ha en bra dag!
Kramelikram Veronica

tisdag 9 december 2008

QKs december release....

Vad spännande det är!!! Snart släpps QKs december dies. Och jag kan lova er att det är många godbitar med i den här releasen =)

Nu gäller det bara att vänta tills de dimper ner i brevlådan och ni som känner mig vet att jag inte är så bra på att vänta.... Under tiden får jag nöja mig med att planera vad jag ska göra med dem och titta på resten av gängets alster på vår messageboard. De brukar få diesen minst en vecka före mig..... Men men, jag ska inte klaga - det har ju bara gått en vecka sedan jag fick november diesen - Woodland-djuren. Håller på att jobba med dem så jag har något nytt att visa upp här.

Kramelikram

Några bröllopsLO

Mitt i alla julkort blev jag sugen på att göra något annan som inte var rött och grönt och fullt med tomtar. Det blev två LOs till vårt bröllopsalbum som nog aldrig kommer att bli klart. Vi har några hundra kort framkallade så jag har att göra =)

Det syns lite dåligt med det är en cirkel med blingstenar runt den gröna cirkeln.







Hjärtana har jag stansat ut i krympplast.

Mer julkort..

Julkortsverkstan har varit i full gång den sista tiden. Eftersom jag har gjort en del DT-kort till Scrap-Mart har jag medvetet valt att framhäva QKs nya Jolly-set och inte använda så mycket andra dekorationer som de inte säljer. Det var lite svårt i början att inte använda det jag brukar men det var en kul utmaning.
Jag har använt Qks egna julpapper till de här korten. Alla dies kommer från QuicKutz förutom renen som är från BossKut.










Nu får jag snart lägga in slutspurten så jag hinner få klart alla jukort i tid =)

Kramelikram Veronica

måndag 1 december 2008

DTmedlem och QKs Jolly

Jag har fått den stora äran att ingå i Scrap-Marts Design-Team. Scrap-mart är en amerikansk webbutik som ffa säljer QuicKutz, Bosskut och Spellbinders. De börjar ta in lite papper och dekos men huvuddelen ligger på dies och maskiner. Från början hade de även en fysisk butik men stadens 14 scrappare fick det inte att gå runt =)

Vi i designteamet (tre amerikanska tjejer å så lilla jag) kommer lite längre fram att få ansvara för bloggen en dag i veckan var. Eftersom vi är deras första DT har vi inte funnit alla rutiner än... Vilket känns skönt för mig med en mjukstart.

Mitt första DT-paket innehöll QKs nya juliga Jolly-set. Här kommer några LOs och julkort jag gjort med Jolly-setet



Alfabetet som ingår i setet är en 4x8 die och i mini storlek. Den lilla ljusslingebården som jag har använt på korten har jag stanst ut i vitt och färglagt med ProMarkers. Nejdå jag är inte lat, bara effektiv ;-)




Julgranskulorna hänger i ett prickigt smalt band som jag fäste på baksidan med vanlig tejp.
Jag gillar verkligen tomte-dien men använde den inte så mycket eftersom jag är lite för lat att stansa alla delar i olika färger. Då kom jag på att jag kunde stansa allt i vitt och sedan färglägga med ProMarkers =)



Här har jag använnt Jolly alfabetet och Pepparkaksbården. Papprena är Inkidos underbara julpapper. Det gröna med text passade så bra med just orden pepparkakor, saffran och glögg.


Ja, ja inte så rakt fotat kanske men ni ser i alla fall =) Jag har satt vita bokstäver bakom lite förskjutet för att få en skuggeffekt.



Och så det första julkortet. Järneksbladen har jag stansat i grön filt och bären är Kaiser halvpärlor. Stämpeln är även den från Jolly-setet.




Jag har några julkort till som jag lägger upp senare =)

Kramelikram Veronica